tirsdag den 9. juni 2015

Mandelrand

Mandelrand:

For den (meget) søde tand.
200 g sukker
200 g råmarcipan
9 æggehvider (ca 3dl)

1 dl æggehvider blandes med marcipan og sukker til en grød.
De sidste 2 dl æggehvider piskes stive.
Marcipan"grøden" ristes over varmen som kransekage-konfektmasse.
De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i, og massen hældes i en velsmurt randform. (Rigeligt smør)
Randen stilles i ovnen i et vandbad, og bages ved 200 grader ved alm ovn 175-180grader varmlufts ovn i 30 minutter.
Mandelranden vendes ud på et fad eller en middags tallerken, køles af.
Overtrækkes med blødnougat eller chokolade lys eller mørk som man foretrækker.
Pyntes med kandiserede violer eller andet i den stil.
Det er lækkert med en frugtsalat af friske frugter til, eller med rørt is og henkogte pærer og ferskener.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar