Kagen består af 6 dele.
1-Makronbund:250 g marcipan
370 g sukker
3-4 æggehvider
Ingredienserne blandes og smøres ud på et stykke bagepapir.
Det lægges over på en bageplade og bages ved ca 170-175 grader i en forvarmet ovn, og bages til en sprød makronbund. Ca. 30 minutter.
2-Nougatine:
50 g mandler
150 g sukker
Sukkeret smeltes til karamel på en pande.
Mandlerne ligger på et stykke bagepapir, og overhældes med det smeltede, let brunede sukker.
Når det er kølet af hakkes Nougatinen til et fint rasp.
3-Flødeskum til creme:8 dl piskefløde, piskes til skum og det hakkede Nougatine vendes forsigtigt den piskede fløde.
4-Flødeskum til pynt:
4 dl piskefløde, piskes til skum, fyldes i en sprøjtepose med tylle efter eget valg.
5-24 Profiterolles (Vandbakkelser) til pynt:Opskriften som tarteletter øverst på denne side.
Dejen fyldes i sprøjtepose og udsprøjtes til små vandbakkelser, på et stykke bagepapir.
6-Karamel til overtræk af profiterolles.
300 g sukker smeltes til karamel, til at overtrække profiterolles med.
Advarsel: Denne kage er ekstremt fed og sød, så man kan simpelthen kun spise et lille stykke.

Jeg har skiftet de 50 g hasselnødder ud med 50 g mandler, da jeg er allergisk over for nødderne.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar