tirsdag den 9. juni 2015

Glutenfri lagkagebunde/roulade

Vores bedste lagkagebund:

4 æg
2spsk. Sirup, evt. Det er bare en lækker detalje som kan undværes.
150g sukker
2 tsk. vanillesukker
75g kartoffelmel
40g maizena
2 tsk. bagepulver

Æg, sukker, sirup og vanillesukker piskes hvidt ca. 15 minutter på fuld kraft i røremaskine eller med håndmixer. 
Mel og bagepulver blandes og sigtes i lidt ad gangen imens det vendes/foldes forsigtigt i æggemassen.  Blandingen af mel og bagepulver sigtes i for at undgå små klumper kartoffel og maizenamel.  
Dejen smøres ud i lagkageforme. Bages ved 220grader i en forvarmet ovn ca. 7 minutter. Ca. 200grader ved varmluftsovn.  
Kagen bliver lækker hvis den lægges sammen med flødeskum iblandet frugtstykker og lidt chokolade. Eller en marmelade man er vild med.  
OBS: Vil man hellere have en roulade, så smører man bare dejen ud på en hel bageplade, med bagepapir på, i stedet for at lægge den i lagkage forme. 
God appetit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar