Vores bedste lagkagebund:
4 æg
2spsk. Sirup, evt. Det er bare en lækker detalje som kan undværes.
150g sukker
2 tsk. vanillesukker
75g kartoffelmel
40g maizena
2 tsk. bagepulver
Æg, sukker, sirup og vanillesukker piskes hvidt ca. 15 minutter på fuld kraft i røremaskine eller med håndmixer.
Mel og bagepulver blandes og sigtes i lidt ad gangen imens det vendes/foldes forsigtigt i æggemassen. Blandingen af mel og bagepulver sigtes i for at undgå små klumper kartoffel og maizenamel.
Dejen smøres ud i lagkageforme. Bages ved 220grader i en forvarmet ovn ca. 7 minutter. Ca. 200grader ved varmluftsovn.
Kagen bliver lækker hvis den lægges sammen med flødeskum iblandet frugtstykker og lidt chokolade. Eller en marmelade man er vild med.
OBS: Vil man hellere have en roulade, så smører man bare dejen ud på en hel bageplade, med bagepapir på, i stedet for at lægge den i lagkage forme.
God appetit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar